Rólunk

Családi kennelünk története nem is olyan régen kezdődött, amikor 2021-ben, hosszas keresgélés után megtaláltuk első fajtatiszta labrador retriever kiskutyánkat. Ő Sunnycafe Next Superstar „Sunny”, akiért azóta is hálásak vagyunk tenyésztőjének, Kaposiné Brenner Andreának. Akkor még nem tudtuk, hogy mekkora csodával ajándékozott meg bennünket az élet, majd rövid időn belül rájöttünk, hogy a nagy ajándék mellé nagy feladatot is kaptunk ezzel a kutyával. Kiderült, hogy kitűnő külleme mellett olyan kiemelkedő adottságokkal is rendelkezik, amiket nem szabad veszni hagyni.

2022. májusában kutyánk minden – a tenyésztéshez előírt – egészségügyi szűrése tökéletes eredményt adott, így augusztus 13-án részt vettünk a Magyar Retriever és Vizikutya Egyesület által szervezett tenyészszemlén, Tiszakeszin. Sunny nem csupán sikeres magatartás- és képességvizsgát tett, de kiváló küllemével, jó temperamentumával, lendületes mozgásával az elérhető legmagasabb „Tenyésztésre javasolt” minősítést szerezte meg.

Sunny kiemelkedő munkakedve és tettrekészsége terelt minket a dummy tréningek és vadas tréningek útjára, amiben olyan jól éreztük magunkat, hogy még a 2022-es évben a sikeres Engedelmességi Vizsga (BH) mellett sikeres Vadászati Alkalmassági Vizsgát (VAV) is teljesítettünk együtt.

Ezek után tűztük ki azt a célt, hogy mindenkori kutyáink szellemi, fizikai és szociális szükségleteit a személyiségüknek megfelelően elégítsük ki, majd emellett genetikai betegségektől mentes, kitűnő idegrendszerű és munkaképességű, küllemben és jellemben is a fajtastandard-nek megfelelő kutyákat tenyésszünk. Elméletben és gyakorlatban egyaránt a tanulás útjára léptünk, hogy minél többet megtudhassunk erről a csodás fajtáról.
Elhatározásainkat szem előtt tartva, 2023. nyarán létrehoztuk első almunkat, melyben 11 kölyök között megszületett az a kiskutya is, akit szintén mellénk szánt a sors.
Small Stream’s Wonder First Ebony „Bonnie” az a kutya, aki nyugodt, kedves, és minden mozzanatával szeretetet ad.

Kennelünk neve lakóhelyünk régvolt kis patakjának emlékét őrzi, ahol családunk közös munkával és sok-sok szeretettel egy valódi csodát teremtett.

Ez a Small Stream’s Wonder.